marți, 31 ianuarie 2012

Fetitele mele dragi

Sa incepem cu inceputul: De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor, în scopul obținerii de producții apicole ridicate și a sporirii producției de semințe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităților biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acțiunea de polenizare încrucișată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producție la multe culturi agricole.

Istoria apiculturii


Pe parcursul întregii sale existențe, omul a vânat cuiburile de albine sălbatice și le-a luat mierea. Apicultorii au folosit stupii și au recoltat miere de la ei cu cel puțin 4500 de ani în urmă. Pe parcursul ultimelor decenii (din anii 1800 până în prezent), cunoștințele despre apicultură au crescut, ca urmare a cercetărilor efectuate de arheologi, filologi și oameni de știință.

Acum de la mine 

Cules de intretinere la facelia
Este important ca atunci cand ai descoperit ca iti place ceva sa faci tot ce este omenesc posibil pentru a continua. Am sa povestesc unele lucruri, in postarile viitoare, despre cum vad eu apicultura din postura celui care iubeste si lucreaza cu albinele. Am sa va impartasesc din trairile pe care le am si din cunostintele ce le detin si ce le voi acumula in viitor. Insa pana acum, din experienta, mi-am dat seama ca forma de organizare a unei familii de albine atinge de putin perfectiunea organizarii oricarei societati pe pamant. Poate ca si oamenii ar avea multe lucruri de invatat de aici. Pentru inceput am sa pun cateva poze cu fetitele mele.