Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor, în scopul obținerii de producții apicole ridicate și a sporirii producției de semințe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităților biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acțiunea de polenizare încrucișată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producție la multe culturi agricole.
Istoria apiculturii
Pe parcursul întregii sale existențe, omul a vânat cuiburile de albine sălbatice și le-a luat mierea. Apicultorii au folosit stupii și au recoltat miere de la ei cu cel puțin 4500 de ani în urmă. Pe parcursul ultimelor decenii (din anii 1800 până în prezent), cunoștințele despre apicultură au crescut, ca urmare a cercetărilor efectuate de arheologi, filologi și oameni de știință.
Acum de la mine
Cules de intretinere la facelia |
Mult succes!!! Astept sa gust din mierea de anul acesta. Cea de anul trecut a fost foarte, foarte buna:)
RăspundețiȘtergereMa bucura aprecierea. Si eu trebuie, la randul meu, sa multumesc albinutelor pentru asa miere buna, naturala. Cu mare drag si anul asta voi oferi miere de calitate, daca bunul Dumnezeu si albinutele ma vor ajuta. :)
Ștergere