marți, 20 iulie 2010

Poti renunta oricand la abonamentul de telefonie sau Internet!


Legea prin care perceperea taxelor de reziliere a contractelor de telefonie mobila este declarata ilegala a fost publicata in Monitorul Oficial. Titularii nu mai sunt obligati sa pastreze ani de zile abonamentele de telefonie sau Internet de care nu sunt multumuti, doar pentru ca au semnat un contract. Aceasta noua lege ce a intrat in vigoare ar putea anula ofertele de telefoane ieftine sau chiar gratuite, pe care le gaseam pana acum pe piata. Reprezentantii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania sustin ca documentul n-ar fi in avantajul clientilor. Furnizorii de telefonie nu vor mai avea niciun interes sa le subventioneze.
Sursa: www.incont.ro

Noua lege ii permite clientului sa renunte oricand la contract fara sa plateasca taxa de reziliere.

Up: Legea este publicata in monitorul oficial al Romaniei, partea I, cu nr.497/19 iulie 2010.

Art.84 din Legea 296/2004 privind codul consumului a fost modificat si are urmatorul cuprins: "Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale".

In anexa la legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si si consumatori, republicata in monitorul oficial al Romaniei, partea I nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1) litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins: "j) - restrang sau anuleaza dreptul consumatorului consumatorului de a denunta sau rezilia unilateral contractul, in cazurile in care: - comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la litera e); comerciantul si-a indeplinit obligatiile contractuale; comerciantul a impus, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu