marți, 27 iulie 2010

Salarii si pensii la "ratie"?

Jurnalistii de la Gandul sustin ca au informatii, din surse oficiale, conform carora, in Romania, salariile si pensiile ar putea fi platite rationalizat. Si asta ca urmare a faptului ca statul roman ar putea sa ramana fara banii disponibili acestor cheltuieli. De asemenea ar mai fi de vina nivelul arieratelor si datoriile exorbitante pe care care statul catre mediul privat. In acest context, a sasea transa, in valoare de 900 milioane de euro, pe care ar trebui sa o primeasca Romania de la Fondul Monetar International (FMI) este pusa sub semnul intrebarii. Cu toate ca TVA a fost marita de la 19% la 24%, au fost reduse salariile din sectorul bugetar cu 25%, s-au marit o serie de impozite si taxe si au aparut altele noi, Guvernul Romaniei pare a nu fi terminat planul. De curand, chiar presedintele Traian Basescu a precizat ca se are in vedere impozitarea oricarui venit cu 16%, inclusiv a pensiilor, si ca mai urmeaza si alte masuri fiscale pentru a duce pe linia de plutire tara. 
In concluzie, o intrebare devine legitima: De unde sa iei daca nu dai? Industria romaneasca e praf si pulbere, comertul se afla in colaps ( a scazut drastic in ultima luna raportat la bugetul de venituri si cheltuieli), iar numarul somerilor si al disponibilizatilor este in crestere rapida de la o zi la alta!

2 comentarii:

  1. Man, pentru mine nu e ceva nou. De luni de zile public comentarii tematice pe blog, mai mult ca o refulare decât ca o speranţă de mai bine. Oricum, eu am prezis că ne aşteaptă o epocă pe care o putem numi fără frică "epoca de piatră"...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vio - Poate chiar mai rau. Oricum nu ne astepta nimic bine.

    RăspundețiȘtergere