joi, 22 iulie 2010

Romania repara sediul ONU din New York

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor este inscris un proiect de lege, initiat de doi parlamentari liberali (Teodor Melescanu - senator si George Scutaru - deputat), pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2010. Proiectul de lege vizeza suplimentarea cu 1.290.000 lei, suma destinata finantarii cheltuielilor pentru lucrarile de reparatii si dotari ale sediului ONU din New York. Acest proiect a fost adoptat de Senat, in mai 2010, si este inscris, spre aprobare, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.
Iata cum, in plina criza, in plin proces de reducere a salariilor din sectorul bugetar si in pragul pregatirii impozitarii pensiilor, alesii neamului contribuie cu spor la reparatiile si dotarile unui sediu care nu semnifica absolut nimic pentru romanii care se zbat sub pragul limita de saracie. Cu aceasta suma, 1.290.000 lei, statul roman ar fi putut, in aceste vremuri grele, sa asigure pentru o luna pensia minima, de 350 lei, pentru un numar de 3686 de pensionari sau timp de un an pentru 307 pensionari. Dar, se pare, ca nu conteaza prea mult acesta solutie pentru distinsii parlamentari chiar daca acesti pensionari ar muri de foame, mai ales ca prim ministrul Emil Boc avertiza recent ca se vor termina banii pentru achitarea pensiilor.

2 comentarii:

  1. Guvernanţii şi-au păstrat atitudinea sluganică prin care încearcă să-şi găsească justificarea ca venind din exterior şi nu de la nenorociţii care i-au ales...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vio - Indiferent de culoarea lor politica, in decursul timpului, guvernantii de dupa '89 i-au pupat in dos pe straini ca sa le intre in gratii. nu au avut si nici nu vor avea multi ani coloana vertebrala. noi nu avem oameni de stat in romania, am ramas doar cu niste relicve care stiu doar sa sifoneze banul public sub umbrela unor interese meschine.Sustin total punctul tau de vedere.

    RăspundețiȘtergere