vineri, 16 iulie 2010

Pun la bataie 100 lei


O fi criza ori ba?! Provocata sau nu?! Oricum nu conteaza aceste aspecte. Un lucru e sigur: lefurile angajatilor din sectorul bugetar au fost diminuate cu 25% ( nu mai vorbim aici de sporuri si alte drepturi castigate ca astfel procentul ajunge la 60%). O fi dracul atat de negru incat si-a bagat coada si multi dintre noi au, incepand din aceasta luna, un salariu de 600 lei net (adica salariul minim pe economie). Nu mai comentez (ca tot am spus ce am avut de spus pana acum) despre acest subiect, dar am zis ca ar fi bine sa fiu solidar (chiar si in aceste conditii) si pun la bataie a sasea parte din leafa mea (100 lei) pentru un concurs destinat creatiei. Aceasta oferta este deschisa tuturor, oamenilor simpli angajati sau nu (indiferent de sector de activitate), parlamentarilor, ministrilor, primului ministru Emil Boc chiar si presedintelui Traian Basescu (pentru ca saracul de el si-a donat salariul total si ma gandesc oare din ce mai traieste?!).

Iata conditiile:

1. Perioada de desfasurare: 16 iulie - 6 august (ora 24:00). Castigatorul va fi anuntat pe 7 august, iar achitarea premiului se va face in termen de 4 zile de la data anuntului. Daca va fi un castigator din Iasi incercam sa organizam o intalnire la o bere, un suc, o cafea (dupa preferinta) la care sunt invitati toti participantii (detaliile vor fi comunicate aici).
2. Pot participa toti cei care doresc (singura conditie este sa locuiasca in Romania).

3. Fiecare participant trebuie sa scrie un text (poate fi si pamflet) (500 - 600 cuvinte) in care sa foloseasca cel putin o data fiecare din aceste 5 cuvinte: Romania; speranta; saracie; europa, presa (sau mass-media).

4. Textele trebuie scrise in Times New Roman (caracter 12) cu sau fara diacritice (cum poftiti).

5. Articolele vor fi trimise pe adresa: reformistul@yahoo.com cu urmatorul continut in titlul mesajului: Nume si Prenume - Concurs Reformistul. Lasati si numarul de telefon in mesaj (va pot contacta mai usor). De asemeni postati si aici un comentariu la acest articol prin care precizati ca a fost trimis mailul.

6. Premiul acordat castigatorului: 100 lei.
7. Pentru validarea concursului numarul de participanti trebuie sa fie minim 10, in caz contrar premiul nu va fi acordat si concursul se va relua la o data ulterior stabilita. Insa, cred ca nu va fi cazul.
8. In analiza textelor voi pune accent foarte mult pe creativitate (puteti scrie orice in limitele decentei). Voi ruga 1-2 colegi jurnalisti sa se uite pe aceste texte si sa-si expuna punctul de vedere, astfel nu voi fi acuzat de partinire.


Cu acestea fiind zise va doresc succes,
Reformistul

2 comentarii:

  1. Bun demers. Felicitari reformistule. Succes pe mai departe. Am dat textul pe email. Mircia

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mircia - Multumesc, am verificat e ok. Exista materialul tau.

    RăspundețiȘtergere